Dejan Patrcevic trener i profesionalni triatlonac

sportska biografija

croosig.jpg

Od studentskih početaka u duatlonu do međunarodnog uspjeha u Ironmanu

1994godine nakon završene Klasične gimnazije u Zagrebu upisao sam Arhitektonski fakultet u Zagrebu gdje sam sa vrlo dobrim uspjehom 2001 godine diplomirao na temu obiteljske kuće kod profesora Lenka Pleštine. Za vrijeme studija započeo sam sa prvim treninzima kao član sportskog mountnbike kluba Sišmiš u Samoboru.

1997 postanem član triatlon kluba Zagreb za koji sam se natjecao u duatlon ligi na Jarunu. Godinu dana kasnije u dobi od 23 godine na nagovor mog prijatelja Vrdoljaka Ivana i uz podršku triatlonaca Borka Prvana, Pedišić Marijana, Grčević Petra i Bubanka Mladena započinjem sa prvim plivačkim treninzima na bazenu kod Doma Športova u Zagrebu

1998 godine kao član triatlon kluba Zagreb osvajam ukupnu pobjedu u duatlon-triatlon ligi na Jarunu te državno prvenstvo u duatlonu u Donjoj Stubici.
U zimu 1998 godine postajem član Zagrebačkog plivačkog kluba (ZPK) te počinjem prvi puta sistematski raditi na plivačkoj tehnici kraula kod trenera prof. Pere Kuterovca koji mi je puno pomogao u ranim počecima.

1999 godine sudjelujem u osnivačkoj skupštini i postajem član triatlon kluba Petar Zrinski u Zagrebu uoči organiziranja Svjetskih vojnih igara u Zagrebu na kojima i nastupam u ljeto 1999 godine.

2000 godine nastupam kao predstavnik Arhitektonkog fakulteta na Svjetskom studentskom prvenstvu u mađarskom gradu Tisaujvarosu.

2001 ulazim profesionalno u triatlon angažirajući osobnog trenera tada još vrhunskog sportaša Janeza Tomšića iz Ljubljane. Sa Tomšićem započinjem svoj sistematski rad u triatlonu te zajedno izrađujemo plan za moj prvi Olimpijski ciklus uoči Olimpijskih igra u Austarliji 2000 godine.

2002 godine zauzimam 10 mjesto na internacionalnoj bodovnoj utrci u Beogradu te postajem prvi Hrvat kojemu je uspjelo plasirati se na ITU ljestvicu. Godinu dana poslije nastupam prvi puta na Svjetskome kupu i osvajam tada izvrsno 23 mjesto.

2004 godine sa 19 mjestom u Rio de Janeiru postižem svoj najbolji rezultat u Svjetskome kupu te postajem prvi Hrvat koji je dobio bodove za Svjetski kup a iste godine završavam i svoj prvi Ironman u Austriji sa tada za mene razočarajućim vremenom od 9:23:53.

2005-2006 godine se natječem kao član hrvatske triatlon reprezentacije na ITU bodovnm utrkama i utrkama Svjetskoga kupa.

2007 Povratak na duže distance u triatlonu i privremni fokus na Ironman 70.3 svjetsku seriju. Ponovno postajem državni prvak u Olimpijskom triatlonu.

2008 godine sam se profesionalno usmjerio u Ironman. Ostvarujem drugu ikad hrvatsku PRO kvalifikaciju za svjetsko prvenstvo u Ironmanu sa 5tim mjesto u svjetskoj seriji Ironmana u Austriji u vremenu 8sati 28minuta i 4 sekunda (8:28:04). Iste godine ušao u TOP 25 Ironmana na svijetu!

2009 Postigao svoj rekord u Ironman 70.3 Svjetskoj seriji – 3:59:41. Ostvario svoj najbolji plasman u Ironman seriji- 4 mjesto na utrci u Velikoj Britaniji. Ponovio kvalifikaciju za Svjetsko prvenstvo u Ironmanu na Havajima i ostvario 29 mjesto.

Promocije

Check out this great and friendly triathlon location! Enjoj Lesic-Dimitri Palace…

Check out this great and friendly triathlon location! Enjoj Lesic-Dimitri Palace… If you are looking for some sporty and luxury place in the heart of Damatia then town of Korcula on the island Korcula is your destination.

The 18th Century Bishop's palace was lovingly restored over five years and now offers luxury hotel accommodation for those wishing to escape, create, relax or unwind. Palace is only 5min with the bike from great new 25m swimmingpool with 27C heated water. Roads for bike are nice and challenging across the island and you can run some flat parts going close to the beautifful coastline.

I strongly recommend the palace and the town of Korcula to be your next tourist-sports destination. Check it out-simply unique!

To the Lesis-Dimitri Palace

Podijum International Kalterersee Triatlon

Podijum International Kalterersee Triatlon U sklopu treninga za dugi triatlon odradio sam Olimpijsku distancu triatlona u Talijanskoj provinciji Tirol. Ovdje sam se natjecao barem 5 puta ali nikada nisam uspio doći do podijuma. Moram priznati da ove godine utrka nije bila prebrza kao nekada pa mi je to kao izdržljivcu išlo u korist.

Kaltern ili Caldaro je predivni grad okružen vinogradima i voćkama a nedaleko Dolomita gdje sam nakon utrke proveo jednu noć.

Na fotografiji u društvu Giulia ( u sredini) i Danila

iskoristi popust za kupnju plivačkog neoprena marke Sailfish

iskoristi popust za kupnju plivačkog neoprena marke Sailfish Sailfish marka je prepoznata u cijelom svijetu kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača plivačkih neoprena. Više godina za redom Sailfish G-Range model je proglašen za najbolji neopren godine.

U Hrvatskoj Sailfis neopren koriste mnogi uspješni triatlonci poput Europskog prvaka Andreja Vištice, Hrvatskog rekordera u Ironamnu Dejana Patrčevića, Marina Koceića i mnogi drugi.

Nabavite svoj neopren ovu zimu preko distributera u Hrvatskoj uz prigodan popust od 20% na sve modele.

© Dejan Patrcevic 2013-2014