Dejan Patrcevic trener i profesionalni triatlonac

kruške i jabuke

Krajem siječnja sam primio na svoj e-mail kriterije za ulazak u Selekciju Zagrebačkog triatlon saveza, skraćeno ZTSa.

ZTS je savez triatlonskih klubova grada Zagreba koji su se udužili sa ciljem promocije i razvitka triatlona na području grada Zagreba ( primarni cilj).

Nisam upoznat sa detaljima rada ovoga Saveza pa ne mogu detaljnije pričati o tome no namjera ovoga posta je da ukažem na neke nepravilnosti koje su se pojavile odmah na počeku, u samom začeku formiranja kriterija za podjelu zagrebačkih triatlonki i triatlonaca u tzv. selekcije.

Čemu služe selekcije. Pa da bi se odvojile kruške i jabuke-primarno. Naravno i puno ostalih razloga ali ova je primarna.

No da pređem na stvar. Poslali su mi kriterije na osnovu  kojih je odmah napravljena podjela zagrebačkih triatlonaca na 3 selekcije.

Pogađate!?. Mene su stavili u drugu selekciju:)!

E sad, ako poznajete moje rezultate u triatlonu jasno se pitate kako je to moguće. Pa moguće je, sve je moguće.

Kažu iz ZTS-a da vrednuju prijašnji rad. Pa kako onda da nisu uvažili to:

  • -da sam na svakoj utrci gdje sam natupio u protekla tri godine bio naš najuspješniji triatlonac.
  • – nitko me iz prve selekcije tzv.”ZTS selekcije”  ikada nije dobio na nekom triatlonu:))
  • -Gledanu u periodu zadnjih 7 godina osvojio sam daleko najviše državnih prvenstva za naš Grad.
  • – samo u zadnjoj 2011 ( koju su kao vrednovali) osvojio sam dvije medalje na Challenge međunarodnoj seriji za našu Državu sa rezultatom 8:12 u Ironmanu, pobjedio sam sa ekipom Državnom prvenstvu u Olimpijskom triatlonu te bio naš najbolje plasirani triatlonac na međunarodnoj utrci u Splitu, Korčuli i Zagreb-openu ( sve sprint i olimpijski triatloni u kalendaru Hrvatskog triatlon saveza a koji uopće nisu moja primarna disciplina!)
  • -bio sam u 2011  naš najuspješniji triatlonac na  prvom izdanju međunarodne svjetske serije Tristar utrke u Splitu.

…………….ovaj niz bih mogao još nastaviti sa rezultatima iz 2010 i ranije ali postajem već i sam sebi dosadan.

Zaključujem; smatram moje svrstavanje u  B selekciju tzv ” RAZVOJNU naprednu skupinu”  javnim ponižavanjem mojega dosadašnjega rada u triatlonu te osuđujem takvu praksu koja se počela provotiti na nivou ZTSa. 

Kriterije po kojima su napravili trenutnu podjelu  je radio Ivan Ivezić mentor saveza a kriteriji su prihvaćeni s od strane Izvršnog odbora ZTSa.

Uz svu ovu struku i kontrolu ipak se mogla prikrasti ovakva praksa?!! Zaista su me iznenadili, neugodno.

Ivan Ivezić kako se pokazalo sa ovime ne zna pomesti ispred vlastitog praga a od njega očekuju da sutra stvori selekciju koja će pomesti međunarodu selekciju!!??

Moja javna poruka ZTS-u bi bila; dok nećete vrednovati kompletan rad vaših natjecatelja ( tu se odnosi i na dugi triatlon koji iako je međunarodno priznata disciplina nije niti spomenuta u kriterijima a spominju se discipline poput sprint triatlona) nećete dobiti mjesto u svijetu sporta koje priželjkujete.

I naravno da neću dokazivati nikome koliko vrijedim i neću se odazvati nikakvim testiranjim gdje bih trebao “dokazivati” svoje sposobnosti. Ne treba mi priznavanje od tako “slijepih” izbornika i nestručnih članova “izvršnoga odbora”.

Jednostvano ostajem Dejan Patrčević i nastavljam tamo gdje sam stao. Moje mjesto je i tako izvan okvira ZTSa a sa time se slažu i neki članovi spomenutog IO-a.

 

Promocije

Check out this great and friendly triathlon location! Enjoj Lesic-Dimitri Palace…

Check out this great and friendly triathlon location! Enjoj Lesic-Dimitri Palace… If you are looking for some sporty and luxury place in the heart of Damatia then town of Korcula on the island Korcula is your destination.

The 18th Century Bishop's palace was lovingly restored over five years and now offers luxury hotel accommodation for those wishing to escape, create, relax or unwind. Palace is only 5min with the bike from great new 25m swimmingpool with 27C heated water. Roads for bike are nice and challenging across the island and you can run some flat parts going close to the beautifful coastline.

I strongly recommend the palace and the town of Korcula to be your next tourist-sports destination. Check it out-simply unique!

To the Lesis-Dimitri Palace

Podijum International Kalterersee Triatlon

Podijum International Kalterersee Triatlon U sklopu treninga za dugi triatlon odradio sam Olimpijsku distancu triatlona u Talijanskoj provinciji Tirol. Ovdje sam se natjecao barem 5 puta ali nikada nisam uspio doći do podijuma. Moram priznati da ove godine utrka nije bila prebrza kao nekada pa mi je to kao izdržljivcu išlo u korist.

Kaltern ili Caldaro je predivni grad okružen vinogradima i voćkama a nedaleko Dolomita gdje sam nakon utrke proveo jednu noć.

Na fotografiji u društvu Giulia ( u sredini) i Danila

iskoristi popust za kupnju plivačkog neoprena marke Sailfish

iskoristi popust za kupnju plivačkog neoprena marke Sailfish Sailfish marka je prepoznata u cijelom svijetu kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača plivačkih neoprena. Više godina za redom Sailfish G-Range model je proglašen za najbolji neopren godine.

U Hrvatskoj Sailfis neopren koriste mnogi uspješni triatlonci poput Europskog prvaka Andreja Vištice, Hrvatskog rekordera u Ironamnu Dejana Patrčevića, Marina Koceića i mnogi drugi.

Nabavite svoj neopren ovu zimu preko distributera u Hrvatskoj uz prigodan popust od 20% na sve modele.

© Dejan Patrcevic 2013-2014