kruške i jabuke

Krajem siječnja sam primio na svoj e-mail kriterije za ulazak u Selekciju Zagrebačkog triatlon saveza, skraćeno ZTSa.

ZTS je savez triatlonskih klubova grada Zagreba koji su se udužili sa ciljem promocije i razvitka triatlona na području grada Zagreba ( primarni cilj).

Nisam upoznat sa detaljima rada ovoga Saveza pa ne mogu detaljnije pričati o tome no namjera ovoga posta je da ukažem na neke nepravilnosti koje su se pojavile odmah na počeku, u samom začeku formiranja kriterija za podjelu zagrebačkih triatlonki i triatlonaca u tzv. selekcije.

Čemu služe selekcije. Pa da bi se odvojile kruške i jabuke-primarno. Naravno i puno ostalih razloga ali ova je primarna.

No da pređem na stvar. Poslali su mi kriterije na osnovu  kojih je odmah napravljena podjela zagrebačkih triatlonaca na 3 selekcije.

Pogađate!?. Mene su stavili u drugu selekciju:)!

E sad, ako poznajete moje rezultate u triatlonu jasno se pitate kako je to moguće. Pa moguće je, sve je moguće.

Kažu iz ZTS-a da vrednuju prijašnji rad. Pa kako onda da nisu uvažili to:

  • -da sam na svakoj utrci gdje sam natupio u protekla tri godine bio naš najuspješniji triatlonac.
  • nitko me iz prve selekcije tzv.”ZTS selekcije”  ikada nije dobio na nekom triatlonu:))
  • -Gledanu u periodu zadnjih 7 godina osvojio sam daleko najviše državnih prvenstva za naš Grad.
  • - samo u zadnjoj 2011 ( koju su kao vrednovali) osvojio sam dvije medalje na Challenge međunarodnoj seriji za našu Državu sa rezultatom 8:12 u Ironmanu, pobjedio sam sa ekipom Državnom prvenstvu u Olimpijskom triatlonu te bio naš najbolje plasirani triatlonac na međunarodnoj utrci u Splitu, Korčuli i Zagreb-openu ( sve sprint i olimpijski triatloni u kalendaru Hrvatskog triatlon saveza a koji uopće nisu moja primarna disciplina!)
  • -bio sam u 2011  naš najuspješniji triatlonac na  prvom izdanju međunarodne svjetske serije Tristar utrke u Splitu.

…………….ovaj niz bih mogao još nastaviti sa rezultatima iz 2010 i ranije ali postajem već i sam sebi dosadan.

Zaključujem; smatram moje svrstavanje u  B selekciju tzv “ RAZVOJNU naprednu skupinu”  javnim ponižavanjem mojega dosadašnjega rada u triatlonu te osuđujem takvu praksu koja se počela provotiti na nivou ZTSa. 

Kriterije po kojima su napravili trenutnu podjelu  je radio Ivan Ivezić mentor saveza a kriteriji su prihvaćeni s od strane Izvršnog odbora ZTSa.

Uz svu ovu struku i kontrolu ipak se mogla prikrasti ovakva praksa?!! Zaista su me iznenadili, neugodno.

Ivan Ivezić kako se pokazalo sa ovime ne zna pomesti ispred vlastitog praga a od njega očekuju da sutra stvori selekciju koja će pomesti međunarodu selekciju!!??

Moja javna poruka ZTS-u bi bila; dok nećete vrednovati kompletan rad vaših natjecatelja ( tu se odnosi i na dugi triatlon koji iako je međunarodno priznata disciplina nije niti spomenuta u kriterijima a spominju se discipline poput sprint triatlona) nećete dobiti mjesto u svijetu sporta koje priželjkujete.

I naravno da neću dokazivati nikome koliko vrijedim i neću se odazvati nikakvim testiranjim gdje bih trebao “dokazivati” svoje sposobnosti. Ne treba mi priznavanje od tako “slijepih” izbornika i nestručnih članova “izvršnoga odbora”.

Jednostvano ostajem Dejan Patrčević i nastavljam tamo gdje sam stao. Moje mjesto je i tako izvan okvira ZTSa a sa time se slažu i neki članovi spomenutog IO-a.

 

Promocije

Podijum International Kalterersee Triatlon

Podijum International Kalterersee Triatlon U sklopu treninga za dugi triatlon odradio sam Olimpijsku distancu triatlona u Talijanskoj provinciji Tirol. Ovdje sam se natjecao barem 5 puta ali nikada nisam uspio doći do podijuma. Moram priznati da ove godine utrka nije bila prebrza kao nekada pa mi je to kao izdržljivcu išlo u korist.

Kaltern ili Caldaro je predivni grad okružen vinogradima i voćkama a nedaleko Dolomita gdje sam nakon utrke proveo jednu noć.

Na fotografiji u društvu Giulia ( u sredini) i Danila

iskoristi popust za kupnju plivačkog neoprena marke Sailfish

iskoristi popust za kupnju plivačkog neoprena marke Sailfish Sailfish marka je prepoznata u cijelom svijetu kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača plivačkih neoprena. Više godina za redom Sailfish G-Range model je proglašen za najbolji neopren godine.

U Hrvatskoj Sailfis neopren koriste mnogi uspješni triatlonci poput Europskog prvaka Andreja Vištice, Hrvatskog rekordera u Ironamnu Dejana Patrčevića, Marina Koceića i mnogi drugi.

Nabavite svoj neopren ovu zimu preko distributera u Hrvatskoj uz prigodan popust od 20% na sve modele.

© Dejan Patrcevic 2013-2014