Dejan Patrcevic trener i profesionalni triatlonac

jedna motivacijska za Dominika

kič ikona kipa slobode u Las Vegasu

Uvijek mi je lijepo kad me kritizirate bilo pozitivno ili negativno no najlijepše mi je kad me motivirate da češće pišem na ovom blogu. Uz novogodišnju čestitku to je ono što poželi svaki sportaš kojemu je stalo do dijaloga i suradnje.

Činim mi se ponekad da su postovi na blogovima poput monologa. Sportaš piše o sebi i svojim razmišljanima i briga nas za tuđa mišljenja. Ja sam najpametniji i gotovo:).

E, kad bi bar tak bilo.

Rekao je jedan moj dobar prijatelj da je Hrvatskoj najbolji izbor-prosvjećena diktatura. Mislio je dakako na političku opciju jer ova prividna demokracija daje uvid da ste važniji nego što to uistinu jeste. Koliko vas uopće piše javno na blogovima, čuje li se vaš glas? Ne zavaravajte se da će vas glas na izborima ili referendumima odlučivati o nama ostalima. Mi vjerovatno ne mislimo poput vas.

U novu godinu sam ušao prvim biciklističkim treningom u okolici Zagreba. Kad me Andrej Vištica, triatlonac kojega sam slučajno sreo na bicklu prešao sa 5-10km/h većom brzinom, pomislio sam kako bih svoj današnji trening prije mogao nazvati izletom u okolicu, dokoličarenje…

Pogled nije mogao da mi uzme Sljemenski spust. Spektakularni slalom samo što nije počeo jedino nigdje nisam vidio S od snijega ni H od hladnoće. ozio sam bez kape i rukavica i gledao kako raste celer i salata u vrtovima dokolice.

Južina mi dalje otežala misli pa sam pomislio kako smo jadni kad potrošimo nekoliko milijuna kuna na održavanje tih slaloma a ne možemo dovršiti jedan bazen poput onoga na Sveticama koji hrđa svoju armaturu u nikad izgrađenoj bazenskoj dvorani.

Svaki sljemeski spust, jedan bazen u gradu? !!!  Pa dragi čitatelji mojega bloga- ako je to istina onda smo stvarno jadni.

Mi Hrvati smo takvi, volimo elitizam. Vip je tužio neku staricu što nije platila 60kn račun za 9 mjesec prošle godine ali je generalni sponzor elitističke utrke koja ne bi opstala da nema velikih financijskih inekcija Grada Zagreba. Hoćete li doći na Sljeme?;pitaju skijašku leitu. Pa naravno da ćemo doći; spavamo u Šeratonu i djeli se najbogatiji euro nagradni fond u Europi ( U nekim vrlo bogatim zemljama naime spavaju u bungalovima:)).

Aaaaaaa, dobro.  Pustimo skijanje,jupiii….. ide konačno  referendum za EU. Jupii, čak ću biti u Zg pa ću moći izaći na birališta reći NE.

I vi ćete reći NE? !!!

Što će mi Europska unija? Toliko godina smo sed mučili da stvorimo Europsku modernu Hrvatsku a sada bi nas tako lako integrirali.

Čemu onda sve ove godine sto smo otvarali i zatvarali poglavlja?

Pa za nas same, da nam u HR  bude bolje. Stvorili smo temelje da bude bolje..i bit će bolje. Ali dajte ako ikako može bez ulaženja u savez sa Slovenijom, Danskom ili Bugarskom prema kojima imam veliki respekt!!. Ja sam za EUROPA-frendly ali ne za EUROPA-union.

Nadam se da ćete na referendumu reći ne. No kao što sam rekao, ovo je prividna demokracija i vaš glas možda nema težinu. Odlučit će vjerovatno ljudi koji su pod utjecajem višegodišnje EUROPA-union propagande koja je sustavno  išla od radija do televizije.

Je li ovo bilo dosta za početak godine?:) Idem usmjerit energiju da sljedeći post bude konstuktivniji. Inspirairao me moj čitatelj, stari dobar mountnbiker iz šišmiša koji je debatirao na temu jeli vrhunski sport zdrav.  Mišljenja su uistinu podijeljena i oprečna. Uskoro….

No prije svega SRETNA NOVA 2012. Želim da budete zdravi i da uzmete to zdravlje u svoje ruke, osvijestite ga i dovedete do savršenstva te ga kao takvog spremite do kraja života.

 

Promocije

Check out this great and friendly triathlon location! Enjoj Lesic-Dimitri Palace…

Check out this great and friendly triathlon location! Enjoj Lesic-Dimitri Palace… If you are looking for some sporty and luxury place in the heart of Damatia then town of Korcula on the island Korcula is your destination.

The 18th Century Bishop's palace was lovingly restored over five years and now offers luxury hotel accommodation for those wishing to escape, create, relax or unwind. Palace is only 5min with the bike from great new 25m swimmingpool with 27C heated water. Roads for bike are nice and challenging across the island and you can run some flat parts going close to the beautifful coastline.

I strongly recommend the palace and the town of Korcula to be your next tourist-sports destination. Check it out-simply unique!

To the Lesis-Dimitri Palace

Podijum International Kalterersee Triatlon

Podijum International Kalterersee Triatlon U sklopu treninga za dugi triatlon odradio sam Olimpijsku distancu triatlona u Talijanskoj provinciji Tirol. Ovdje sam se natjecao barem 5 puta ali nikada nisam uspio doći do podijuma. Moram priznati da ove godine utrka nije bila prebrza kao nekada pa mi je to kao izdržljivcu išlo u korist.

Kaltern ili Caldaro je predivni grad okružen vinogradima i voćkama a nedaleko Dolomita gdje sam nakon utrke proveo jednu noć.

Na fotografiji u društvu Giulia ( u sredini) i Danila

iskoristi popust za kupnju plivačkog neoprena marke Sailfish

iskoristi popust za kupnju plivačkog neoprena marke Sailfish Sailfish marka je prepoznata u cijelom svijetu kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača plivačkih neoprena. Više godina za redom Sailfish G-Range model je proglašen za najbolji neopren godine.

U Hrvatskoj Sailfis neopren koriste mnogi uspješni triatlonci poput Europskog prvaka Andreja Vištice, Hrvatskog rekordera u Ironamnu Dejana Patrčevića, Marina Koceića i mnogi drugi.

Nabavite svoj neopren ovu zimu preko distributera u Hrvatskoj uz prigodan popust od 20% na sve modele.

© Dejan Patrcevic 2013-2014